Leteća joga – istina ili mit?

Svake godine krajem zime, kada mi već dosadi ležanje na kauču i gledanje serija i uželim se malo aktivnije svakodnevice, odlučim da isprobam novu fizičku aktivnost. Do sad su to bili trbušni ples, joga, denshol, samba i neki pilates/aerobik.

Pravi sport nikada nije dolazio u obzir jer sam previše patila u osnovnoj školi dočekujući loptu facom umesto rukama.

Ja sam smotana, tako mi je rekao tata, i to sam prihvatila kao nepromenjivu činjenicu. Znači što bezbedniji pokreti, bez naglih trzaja, bez dubljenja na glavi ili koluta unapred i nazad. Ipak sam visoka 182 cm… Treba snaga da to telo učini bilo kakav zahtevniji pokret.

Ova godina je prošla bez ikakve želje da se pokrenem dok mi nije na pamet pala aerial yoga. Pozvala sam Angelinu i Jelenu i one su, kao prave drugarice, pristale da idu sa mnom.

Ulazimo na probni trening, skupljaju se devojke, dolazi i instruktorka Kristina. Vise neke ljubičaste trake sa plafona, koje mirišu na Lenor, muzika tandrče, smejemo se. Sve je baš zabavno. Zagrevamo se par minuta.

„Ajmo sad, devojke, stavite traku na kukove i nagnite se ka napred, ruke na pod. Noge gore i idemo što više, oslonite se na zid.“

JA VISIM NAGLAVAČKE!

Šta je ovo majke ti, nema panike, nije mi neprijatno?

Vidi, vidi, što mi dobro dupe. Malo mi ispao stomak… E, baš sam strava.

„Idemo sad na drugu stranu. Traka iznag guze i u most. Držite se rukama za traku i noge gore! Sada polako puštajte ruke na pod i opustite se.“

WTF RIBO!?

Kako misliš pusti ruke, pa kojom silom da ostanem na traci, skliznuću i slomiti vrat!

Evo je Kristina, koja je inače moje visine, znači onaj izgovor pada. Samo da ne padnem ja…

Dotična instruktorka mi prilazi nežno otpozadi, kao kakav latino ljubavnik, i pomaže mi da se pustim. JA visim naglavačke, u 30. godini, sa svojih 182 cm i 70, sad već četiri kile, jer baaaaaš ne volim da ostavljam hranu za kasnije!

Trening se završava bez fraktura i devijacija, bez ubrzanog pulsa, bez suvišnih misli. Nakon saznanja da se lomovi ne dešavaju često ja odlučujem da nastavim i postajem polaznik kursa Aerial Yoga Style by Kristina, u Studiu B-FIT ženski fitnes centar.

Bukvalno mi nije teško ni da idem na Telep!

Napomenula bih da se na treninzima rade ozbiljne vežbe, jačaju se svi mogući mišići, pa čak i šake. Do sada sam mislila da se šake jačaju samo mešenjem hleba za đecu! Vežbe uključuju elemente klasične yoge, fitnesa i zhf#  kjh%  fk&hf (neke reči koje nisam razumela), u kombinaciji sa gore pomenutim mirišljavim trakama.

Nemojte očekivati da ćete odmah izvoditi akrobacije, prvo će vas istresati iz gaća vežbama na podu pa kad dođe vreme da se prevrćete na traci, na kraju treninga, nećete imati snage ni da uvijete jezik u O…

SO HARD! But wonderful! But hard…

Za sve dodatne informacije obratite se Kristini.

PS. Ova ispovest nije plaćena. Mi radimo to isključivo, iz ljubavi. Iz ljubavi.

Fotografije by Ljiljana Photography

.Sanja Radić.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: