56 saveta za vaspitavanje seen-a

Rađanje seen-a u prozoru četa danas je veoma popularno i sve smo ga iskusile. Zato smo rešile da pomognemo jedna drugoj, kao sestra sestri, i odgovorimo na pitanje kako da vam ne ostavi seen-a. Odgovor na to pitanje nismo našle (ha), jer su i najbolje i najinteresantnije od nas to doživele i doživljavaćemo jer frajere boli kurac što za nas, ponekad, što za odgovaranje na poruke. Naša teorija je da oni negde više vole da nas vide uživo, pipnu pomirišu, a ne tamo da nam šalju neke stikere. Šta sad, htele ste strejt momka, trpite!

Da se razumemo, njima treba dati prostora da se bave sobom i kada vam jedan dan ne odgovori na poruku to nije razlog za paniku. Ne možemo vama, histeričnim ženama, da se bavimo u ovom tekstu! Sranja se dešavaju kad seen poraste, postane čoik od nedelju i više dana. Vrlo često ovi seen-ovi su samo deo muške taktike, iako Sanja zagovara teoriju da oni nekad stvarno i ne vide da smo im mi pisale stvari koje zahtevaju momentalni odgovor. Tipa ore čovek njivu, u traktoru upeklo sunce, displej se ne vidi, a ding mesindžera ne čuje.

Nekad jednostavno tako raskida sa vama. Ostavljanjem tog poslednjeg, takozvanog, crnog seen-a.

large

Ali kada to nije slučaj, na vama je da ostanete pribrane, normalne osobe, radite nešto, a on će se već javiti.

Zato smo za vas spremile listu stvari koje možete da radite dok čekate da vam se vaš voljeni javi:


 

15 minuta

Ok, ovo nije realan period u kom možete da učinite bilo šta i ne postoji razlog za nervozu. Možete eventualno otići do wc-a.

1 h

I dalje postoji gomila realnih razloga zašto vam dragi ne odgovara. Možda je krenuo put Najlona pa sedi u busu br. 5 i obilazi ceo grad pogužvan sa pola stanovnika Adamovićevog naselja, te nije u mogućnosti da izvadi telefon iz džepa.

Iskoristite ovaj period da pometete kuću. Kada ćete oribati kadu ako ne sada?

large

2 h

Vaš dragi baš sada kopa po Najlonu u potrazi za savršenim vintidž komadom za vas. Ovo vreme iskoristite za jedan kućni manikir, da mu ne ogrebete facu rukama koje su ispucale od ribanja.

7 h

Ukoliko vam dragi ima posao moguće je da se našao pod gomilom papira koje treba pečatirati ili tako nešto bitno. Iskoristite i vi ove sate da se rešite one zaostale gomile mejlova koja se stvorila onda kada se ono jedno pivo posle posla pretvorilo u još par.

Ukoliko posla nema vrlo je verovatno da je odlučio da dremne posle Najlona. Ugledajte se na njega i pogledajte koju seriju sklupčani na fotelju. Razloga za nervozu i dalje nema.

14 h

Možda je ta dremka evoluirala u mini hibernaciju ili je možda na putu do vas sreo Mileta sa skele pa je krenulo jedno po jedno pivo. Nema veze, ukoliko je nešto bitno pustite jedan sms da ga probudi ako je zabo na klupi u parku. Sedite na bajs, pokupite jagode negde usput i posetite drugaricu.

20 h

U povratku od drugarice shvatili ste da ste bili kod nje 6 sati i da ste s jagoda prešli na domaću pršutu, rakiju i vino. Sad se teturate kući, a od vašeg dragog ni traga ni glasa, dobro je da vam je mozak malo u autu pa trenutno ne možete da se fokusirate na to.

24 h

Probudili ste se posle četiri sata spavanja u odeći od sinoć. Ustanite, skinite šminku i operite zube. Ukoliko vam se javi sada to je zato što je i on testirao domaću radinost sa svojima. Pokušajte da odgovorite nešto, a da T9 to ne pretvori u prosečan članak sa Vikipedije. Nastavite da spavate slatkim snom.

48 h

Ako vam se dotična osoba javlja posle dva dana veoma je moguće da su mu ukrali telefon, pogotovo ako se kreće na relaciji Adamovićevo – Najlon. Poklonite mu onu Nokiu sa prvom verzijom zmijica koji vam je deda dao kada je kupio sebi novi S4. Pazite samo da ga ne pogodite u glavu pri primopredaji, jer usput nije mogao naići ni na jedno drugo sredstvo komunikacije sa vama.

120 h (u prevodu – 5 dana)

Ako vam se javi danas mora da je imao napad kratkotrajne amnezije i zaboravio je da ste u vezi, dešava se i najboljima. Lens Armstrong je jednom tako zaboravio da vozi bicikli, al mu je doza steroida pomogla da vrati sećanje… Nije.

Iskoristite dan da mu pomognete da se priseti svih onih dana koje je zaboravio.

240 h (dogurali smo i do 10 dana)

Danas vam predlažemo da se prihvatite nekog novog hobija. Kik boks nam je oduvek bio privlačna opcija. Usmerite frustraciju na šutiranje onog crvenog džaka, a ako će vam pomoći nalepite na njega motivacione stikere poput onog „You can do it“… Ili fotku njegove face.

Dodatni plus je što se i predivna Điđi Hadid kune u ovaj vid rekreacije, a sve što radi Điđi mora da valja.

tumblr_nyq301vb371tq4of6o1_500

Ako vam se on javi danas mora da su ga kidnapovali narkosi kao Blejk u filmu „Savages“ pa je tek sada uspeo da pobegne i dokopa se telefona. Uputite ga na lokalnog terapeuta, velike su to traume za rešiti.

270 h (11 dana i 6 sati)

Danas vam je Facebook izbacio onu glupavu notifikaciju „Keep in touch with your friends“ i podsetio vas na oca vašeg nesuđenog seen-a.

Iskoristite ovaj dan da usavršite svoje kulinarske sposobnosti i smućkajte sebi i svojim prijateljima, s kojima ste dalje „in touch“neki egzotičan koktel koji još niste probali. Naša redakcija je na jedan ovakav dan otkrila savršeno letnje piće od domaće rakije, Kole i negaziranog voćnog soka. Ok, bilo je daleko od savršenog, ali dobile ste sliku čemu smo težile.

Ukoliko vam je danas odgovorio velika je šansa da nećete videti notifikaciju ukoliko ste nas poslušali.

336 h (jubilarne dve nedelje)

Zvanično se više ne poznajete.

Ako današ čujete ding mesindžera možete odgovoriti sa jednim: „Mama mi je rekla da ne pričam sa strancima“.

744 h (mesec dana)

Nadamo se da ste iskoristili ovaj period i upoznali nekog novog muškarca koji vas je u međuvremenu odveo i na letovanje na Bahame. Ok, ne podržavamo taj tip veze, ali nadamo se da ste upoznali nekog novog ko vas je vodio na pivo na klupi, ili u parku. Ili na vešalicu kod novosadskog Peše.

Ako i dalje obilazite svog seen-a, bilo bi vreme da odustanete, taj je postao izgubljen slučaj. Prekasno je za popravne domove i sada verovatno duva lepak koji je trampio za onaj vindtidž komad sa Najlona.

1464 h (dva meseca)

Neki su u ovom periodu već i decu rađali, jednom je moja mačka rodila čak osmoro. Sva sreća vi niste mačka, osim ako ste pre ovog internet seen-a već bili gravidni sedam meseci (morali smo da upotrebimo ovaj stručniji termin da bismo dokazali da je ovaj tekst potkovan i naučno). Ukoliko ste zaista bili trudni i dragi vam se javlja dva meseca kasnije pustite neke kerove na njega.

Ali, pošto su šanse za takvu situaciju, nadamo se, male, ukoliko vam je dragi odgovorio sa zakašnjenjem od dva meseca odgovorite mu time što ćete mu dati puno starateljstvo i ostavite i vi njemu jednog seen-a.

4320 h (šest meseci)

Ako vam je  odgovorio sada velika je verovatnoća da je u međuvremenu služio vojni rok u Iraku. Budite patriota i pošaljite mu jednu veliku zahvalnicu što je branio vašu zemlju od inostranih napadača.

 


 

Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo makar malo i da ćete se, ako se ne daj bože ponovo zadesi, bolje snaći sledeći put kada budete samohrani staratelj nekog seen-a. Za periode duže od 6 meseci nismo znali kako da vas savetujemo s obzirom na brzi razvitak tehnologije, sa hologramskom decom se još nismo susretale.

 

 

Vaše,

Svilene Bube

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: