Svilene bube

U gostima restoranu Trattoria Vapene

Svilene Bube su rešile da je kraj godine savršeno vreme da obraduju svoja nepca divnim ukusima i posete neki restoran u kom još nisu bile. Kako se najčešće krećemo po kafićima i restoranima u centru, ovi malo dalje ostaju nepravedno zapostavljeni. Posle ozbiljnih dogovora i istraživanja odluka je pala na restoran Trattoria Vapene. Italijanska brza hrana uz koju možete lagano da uživate.

DSC_0309

 

Ovaj restoran nalazi se u jednom od meni omiljenih delova grada, na Limanu 1, na uglu Fruškogorske i Cara Lazara i pošto sam kraj ni malo ne podseća na Italiju, neupadljiva spoljašnost čini da se ovo mesto bez problema uklopi u okolne visoke zgrade i klasičnu gradsku sliku. Kada otvorite vrata počinje druga priča. Pažnju odmah privlači lažni prozor na zidu pored šanka, kroz koji vidimo klasični italijanski gradić. Mi smo poželele da se nagnemo kroz taj prozor i maramicom mahnemo udvaračima koji stoje dole ne bi li osetili opojne mirise koji dolaze iz naše kuhinje. Na sreću na vreme smo shvatile da bi nas bolela glava kad bismo tako nešto pokušale.

Ono što me je izuzetno obradovalo je polu otvorena kuhinja, veliki šank i police pune tegli sa raznim vrstama testenine, kao i vaze sa svežim peršunom koji mi odaje pravi duh domaće kuhinje i hrane spremljene s ljubavlju.

Dok je iz zvučnika izlazila razdragana muzika na italijanskom, pile smo čaj i limunadu i birale šta ćemo jesti. Trattoria Vapene nudi italijanske klasike, paste, pice i bruskete, ali i razne varijacije na temu doručak i sendviče u mekanoj ćebati. Pošto smo mi došle na lanč dejt odlučile smo se za glavna jela. Manje više. Kako se Jelena vodi uverenjem da je ptičja hrana ok i za ljude, ona je jela obrok salatu koja sadrži bademe. U njenu odbranu Glišina salata ima u sebi i belog mesa sa senfom, ali i kao svaka normalna salata paradajz, zelenu salatu i dresing.

Nas dve, kao ljubitelji testenine, izabrale smo paste. Angelinina od karija fluorescentna, baš kao i njen karakter. Ova Di Pollo pasta napravljena je i od pilećeg filea, neutralne pavlake i kikirikija, a zahvaljujući tom fluo začinu najistaknutiji je prepoznatljivi slatkasto kiseli ukus istoka.

Moja Il Pirata pasta pravi se od pilećeg filea, praziluka, šargarepe i neutralne pavlake. Pošto sam bila prehlađena vodila sam se mišlju da je luk zdrav i nisam se prevarila jer je bila i sočna i fino začinjena.

 

Jako smo lepo ručale i pametno iskoristile slobodnu i sunčanu subotu. A bogami bile smo iznenađene i pristupačnim cenama i veličinom porcija. Italijanska kuhinja prilagođena našim stomacima i novčanicima.

 

Dogovorile smo se da sledeći put idemo na Gourmet picu sa pelatom, šunkaricom, suvim vratom, kačkavaljom, šampinjonima, kulenom, slaninicom i odozgo jajetom! Zašto igrati na malo? Pa sve to zalijemo Razbeerbriga domaćim pivom.

Hvala Igoru što nas je ugostio u svom divnom restoranu i što donosi duh Italije u ovaj deo Novog Sada, kraj Dunava.

Vas pozivamo da se počastite jednim obrokom koji  će vam spremiti divno osoblje Tratorie Vapene. Na našoj stranici pročitajte kako osvojiti ovaj novogodišnji poklon koji smo spremili samo za vas!

Buon appetito!

 

 • Trattoria Vapene nalazi se na još jednom mestu, u Hadži Ruvimovoj 54.

 

.Sanja Radić.

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

15 comments on “U gostima restoranu Trattoria Vapene

 1. Sandra Perkov
  December 28, 2015

  Divno!

 2. Tatjana Djuricic-Obodjan
  December 28, 2015
 3. jelena
  December 28, 2015

  Divno
  Obozavam Italijansku kuhinju
  Kad’ne mogu u Italiju mogu kod Vas
  Da ja i suprug odmorimo i povedemo kumove

 4. Milena MArinkovic
  December 28, 2015
 5. Visnja Vukosavljevic
  December 29, 2015

  Jestiva nagradna igra! visnja.vukosavljevic@gmail.com

 6. Jasmina S
  December 29, 2015

  Uzivala sam citajuci …

  jassminast@gmail.com

 7. sandra
  December 29, 2015
 8. Mima
  December 29, 2015

  Divnoca! 🙂

 9. Marija Ilic
  December 29, 2015

  Prelepo!

 10. Ivana
  January 4, 2016
 11. Sladjana
  January 4, 2016
 12. Magdalena Petrovic
  January 4, 2016

  Divno

 13. Pingback: Veliki novogodišnji Giveaway! | Svilene bube

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: