Ivana Murišić u svetu prepletaja

Na proteklom Serbia Fashion Week-u Ivana Murišić predstavila je svoju šestu kolekciju pod nazivom M.E.S.H. Kao što i priliči jednoj ručno rađenoj kolekciji, koja se slobodno može nazvati umetničkim delom, aplauz je bio gromoglasan. Ova priča došla je kao logičan nastavak prethodne pod nazivom Zentangle.

This slideshow requires JavaScript.

Novi modeli deo su istraživačkog rada na temu prepletaj niti, a udeo u njenom nastanku imao je i sponzor, kompanija M:tel Crna Gora, i želja da se povežu njihov rad i dizajnerski izraz. U skladu sa tim logično je bilo da jedan od glavnih elemenata bude mreža. Cela kolekcija rađena je od ručno izrađenih materijala, mreže u kombinaciji sa kožnim, satenskim i svilenim trakama i zahvaljujući tome nastali su modeli karakterističnih motiva. Kolorit koji prati celu kolekciju baziran je na suptilnim prelazima iz svetle u tamnu i kontrastima među tim grupama boja.

This slideshow requires JavaScript.

Kako priča o boji prati priču o materijalima na kraju dobijamo prelaze grubljih i krućih materijala ka laganim, transparentnim i prelaze boja iz braon i bež u jarke plave, šljiva i ljubičaste tonove.

Namenjena otmenoj i kreativnoj ženi, koja ume da iznese ove oštre i bogate teksture, fluidne krojeve i smele boje, kolekcija za jesen/zimu 2015. Ivane Murišić, ubedljivo je melem za čula vida i dodira.

Ivanin pređašnji rad pogledajte na stranici Ivana Murišić Atelier .

.Sanja Radić.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s