Kiša boje lavande

on

Klečala je na krevetu i gledala u zid. Spustila se. Sada je sedela na svojim listovima koji su i dalje boleli od skakanja. Butine su joj bile vrele od sunca već danima. Lako je gorela.

Zid je bio prošaran i odvratan i mrzela ga je zbog toga iako nije znala šta znači mrzeti nešto. Taj glupi plafon je počeo da prokišnjava, majstor je dolazio više puta ali nije uspeo da ga popravi. Nemoguće je izbrojati koliko puta ju je u sred noći probudio zvuk vode koja klizi niz zid, pa je morala da prebaci jastuk preko glave ili čak ode u drugu sobu. Mrzela je taj zid i svoj lak san i tu glupu sobicu u potkrovlju iako je znala da ta četiri zida čuvaju divne ljubavne momente između dvoje ljudi kojih više nije bilo… Mrzela je, iako nije znala da mrzi.

Imala je jedno keramičko srce koje je trebalo da visi baš na tom zidu i da donese sreću u ljubavi, ali je i ono pokislo. Glupo srce. Morala je da ga premesti.

Jako se plašila da će početi da ne voli kišu koja joj je do tada uvek bila veoma drag prijatelj. Zvuk kiše koja udara po limu na krovu ju je smirivao i opuštao u noćima kada je gledala u mrak.

Trajalo je mesecima… cepala je listove zamišljenog kalendara…

Pre nekog vremena opet je pala jaka kiša, ali ništa se nije desilo. Nije prokislo. Mlatila je lampom u sred noći ali nije videla nove fleke. Hm… možda zato što je sklonila ono svoje srce odatle. A možda je i komšija popravio jer ga je grizla savest zbog nekih davnih nedela.

Najbitnije je to što može da nastavi da voli kišu. Miris kiše, miris mokre trave, mokre kože, mokre kose. Zvuk kiše koja udara od lim i pogled sa prozora na osvetljenje preko puta, tu žutu mrlju oko sijalice koju seku kapljice nošene vetrom.

Ostaje joj da dletom oguli taj zidni karijes, preboji celu sobu u boju lavande i sanja.

11421462_10206263216956279_736456601_n

.Aleksandra Radić.

Ps. Ogulih ga malopre 🙂

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s