Svilene bube

Tirkizno je more, borova šuma i slani povetarac

Sve je počelo kada sam kao mala htela da kupim majci poklon za rođendan i pitala sam je koja joj je omiljena boja. Tada je izjavila tu čudnu reč: “Tirkizna”. Nisam nikad pre čula za tu boju i počela sam da je ispitujem zašto ta boja, pa to je za dečake, nije mi bilo jasno kako je moguće da moja majka voli tu mušku boju, pored toliko nijansi crvenih i roze. Objasnila mi je da nju tirkizna boja podseća na more, na borove šume i blagi povetarac, a znam koliko njoj znači odlazak na more i kako joj teško pada što smo morali da prodamo kuću na Lošinju u kojoj je provodila svako leto svog devojačkog života. Malo je spomenuti da smo putovali na more čak i 1992. godine kada nismo imali ni za Kinder jaje, ali za letovanje je bilo! Kako s godinama sve više postajem svoja keva, tako je valjda došla i ova moja opsesija tirkiznom bojom. Razumno bi bilo da sam stala na odevnim predmetima. Međutim, sada su i moji omijleni kozmetički preparati tirkizne boje.

Šta obući –

Za mesec maj sam odlučila da počnem da koristim Alverde kremu za ispod očiju jer kako Ana Nikolić kaže: “Hedonizam uzima maha.” Nisam u potpunosti sigurna koliko doprinosi mojoj lepoti, ali prija ujutru staviti nešto hladno na podočnjake nakon noći provedene na rejvu ili uz “Gudroslaviju”. Balein gel za tuširanje je nešto najmirisnije što sam probala, jedina mana mu je što prekratko traje. Miris manga i vanile su mi do sada najlepša kombinacija za ispod tuša. Ove godine sam uspela i da kanališem svoju inner Sanju Radić i kupila sam espadrile na kaktuse u H&M za samo 1290 din! I onda sam videla i platnenu torbu na kaktuse i šta sam mogla, nego da i nju prisvojim, jer je bila po istoj ceni.

Šta slušati –

U toku nedelje sam bila u fazi seče vena uzduž uz Vladu Divljana, i preslušavanja najboljih kavera. Naš prijatelj Jovan je za sajt JASAM.hr sastavio odlčnu top listu kavera (boljih od originala) koje morate preslušati. Ja bih na listu dodala možda i obrade koje je Lili Alen uradila bendu Keane i to je to. Nas je najviše iznenadila bahata Majli koja je fenomenalno odpevala Pesmu “Jolene” njene kume Doli Parton i na neki način joj odala počast.

Šta gledati –

Pronađite argentinski film Wild Tales na Torentima, izašao je ove godine, prevode imate na prijevodi.com, i uživajte u dva sata kvalitetnog programa. Film je sastavljen iz nekoliko priča o ljudima koje moderni način življenja dovodi do granica izdržljivosti. Ima odličnih ljubavnih scena, tuče, prevara, ubistava i puno smeha. Meni se najviše dopala priča o parking servisu i venčanju, a vi nam javite svoje utiske.

Kako začiniti dan –

Pronađite svoju kremu za sunčanje i ušmrčite miris leta ili se premažite i pravac Štrand!

.Angelina Popović.

Advertisements

5 comments on “Tirkizno je more, borova šuma i slani povetarac

 1. bezemljasica
  June 2, 2015

  hvala za film, odličan! 🙂

  • svilenebube
   June 3, 2015

   Hvala i tebi što nas čitaš! Koja ti se priča najviše dopala u filmu? 🙂

   • bezemljasica
    June 4, 2015

    trenutno mi je bombaš favorit… ali, sve su ubedljive, kad sledeći put budem gledala, možda se nametne neka druga. 🙂

 2. cat random
  June 17, 2015

  ej, drage bube, divne ste i mnogo me odusevljavate! hvala za sve preporuke, i za kremu i za muziku i za film, sve zabelezeno. jedino te kaktuse moram da zaobidjem, jer sam za ovo leto tu vrstu kupovine odradila, pa me sramota da se sirim 🙂

  • svilenebube
   June 17, 2015

   Hvala mačko 🙂 Prelepo je kad nam se ovako javite!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 30, 2015 by in Odelo čini čoveka! and tagged , , , .

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: