Svilene bube

Zagreb. Ne da mi se!

 

Mart. Kiša na prozoru autobusa. Ogromne torbe. Počinje vikend. Iriški venac, Sremska Mitrovica. Nema mačke od letos na graničnom prelazu. Zagrljaj na kolodvoru. Vrisak. Sreća! Plavi tramvaj. Nema kontrole. Turska kafa. Srpska čokolada. Dug razgovor o svemu propuštenom. Češljamo se i šminkamo. Rum, vodka i u džepu stotka. Pravac na Trg Bana Jelačića! Laptop i curke.  Saša Matić, Severina, Ceca, Rozga. -“Pojačaj!” -“Utišaj!” Smejemo se. Idemo. Plačemo. Grlimo se. Naručujemo još! Gužva je prevelika.  -“Peljaj me doma!”

This slideshow requires JavaScript.

 

Trga Bana Jelačića by day. Cveće. Prosvjedi branitelja. Televizijske ekipe. Pantomimičar u zlatnom. -“Šta bi on radio da mu neko pokupi posudicu sa novcima, a mora tu stojat mirno?!” Bogata pica u Nocturnu. Kao Lisabon. Uzak prolaz ka katedrali. Ona trepće. Konobar donosi dve cigarete samo za nas. Obe su njene. Testo slano, rukola sveža. Pršti u nos Coca-Cola. Hladno je, ali sedimo napolju. Tmurno je, ali nosimo naočare za sunce. Tu ti je Sandi Cenov snimao spot. Ovuda se Kolinda spuštala dolje. Još jedna kafa. U Tkalčićevoj. Kao Laze Telečkog, a nije. Kao Skadarlija, a nije. Konobar hoće da nas ženi. Najlepša kafa i ne toliko lep konobar. Bok!

 

Šetamo kuda i Kolinda Grabar Kitanović. Pantovščak. Azijati. Crkva Svetog Marka. Nikola Tesla. -“Je l on vaš ili naš?” Slikamo se. -“Slikajte nas, nemamo zajedničke slike.”

 

Muzej prekinutih veza. Crvena venčanica. Toster. Baštenski patuljak okrnjenog nosa. Plišane igračke. Pisma neke bake. Knjiga utisaka. Penis jednako ljubav. -“Ajme ovo je pretužno.” Kuvamo pastu za večeru. zg5

Propušten autobus. Kasnile smo samo 6 sati. Štaš. Idemo na lignje. I na pivo. Ožujsko. Crno. Ajmo na još. -“Dajte mi svi sve svoje pare!” Ubeđujemo dečka iz paba da je vreme da zaprosi curu. Pevamo mu “ti si žena mog života”. Kasnimo i na gradski bus. Trčimo. Stižemo. -Ovde u ovom busu su ti svi pijani. -Ne derite se. -Dobro. Šššš! Idemo doma. Pusti Natašu Bekvalac.     P.S. Napisala sam vam prvo redovan dugačak post o svojim doživljajima iz Zagreba pritisnula backspace i sve je nestalo. Ako sam nešto naučila na ovom putovanju to je da je najlakše reći NE DA MI SE. Dakle: ne da mi se ponovo pisati to sve, pa evo jedne umetničke forme i fotografija šta se nakupilo.

 

.Angelina Popović.

 

 

Advertisements

One comment on “Zagreb. Ne da mi se!

  1. Pingback: All in na INmusic festival! | Svilene bube

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 28, 2015 by in Pričice iz života and tagged , , , , , , , , , .

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: