Svilene bube

Beskrajna zabava uz Gotjea

Žan Pol Gotje, siguran na svom tronu, nastavlja da se igra i u novoj kolekciji pravljenoj za Nedelju visoke mode u Parizu. Ovaj ekscentrik još jednom je pokazao koliko je moćan u svetu mode i koliko može da izleće van linija a opet ostaje u vrhu, obožavan širom sveta. Veoma mudar potez da privoli žene svih generacija, a i one koji se bore protiv mišljenja da je samo mlado i mršavo lepo, na pistu je izveo par starijih modela. Njihove godine i stav samo su doprinele jačini utiska koji ostaje nakon gledanja.

Drugačiji od ostalih JPG umesto jedne morao je imati tuce venčanica, pa se tako revija i zove 61 način da kažete da. Od klasičnih odela, preko šorceva, suknji i haljina od tila, crne boje pa oko komada koji su od svega po malo, došao je do odličnog recepta za savremenu mladu, venčanica više nije gomila šlaga, ona je ono što vi želite da bude.

 

Dok gledamo njegove kreacije, možemo se čak i zasmejati, jer izgleda kao da se on veoma dobro zabavljao dok ih je smišljao i ceo koncept deluje razigrano. Kada svemu dodamo prepoznatljivi kez na kraju revije ne možemo ostati ravnodušni čak ni da smo Naomi Kembel.

 

Klasična Gotjeovska asimetrija tu je da dokaže da zauvek ostaje veran sebi. Komad nazvan To be or not to be, sa jedne strane muško odelo a sa druge haljina od tila odneo je najviše simpatija. Zmijski print, krinoline, cveće i čudni šeširi šetaju kroz celu kolekciju ostavljajući trag glamura. Dugi mantili, beretke, crni top i duboke lepršave pantalone toliko vrište devedesete da u pozadini može da se čuje Džordž Majkl kako peva Too Funky!

 

Reviju je zatvorila Naomi Kembel umotana u zeleni til i celofan, ukrašen pravim orhidejama prošetavši u svom stilu dive i kako dolikuje bidermajeru završila jednu priču.

JPG_1784

 

Gospodine Gotje, hvala Vam što nas zabavljate već 45 godina!

 

.Sanja Radić.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 30, 2015 by in Odelo čini čoveka! and tagged , , , , , , , , .

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: