Dear Santa

on

Znam da je godina bila sranje i da ti je firma otišla u stečaj. Da još patiš za Bakom Mraz i da boli što te je ostavila zbog onog mlađeg Italijana što ni engleski ne zna. Znam da si prokockao sanke i da ti je u izmaglici većina leta. Da su te i irvasi napustili i da im sada kurirski biznis cveta.

Znam da sada tovariš ugalj da bi platio račune i da više ne veruješ u lepotu sveta. Da su te odbili kada si tražio kredit i smejali ti se što furaš crvenu bundu i u sred leta. Da si varao neke koje su ti dale šansu i posle plakao iznad vrućeg bureka.

 

Isto tako znam da si uživao u svakom pijanom dočeku zore i mirisu kiše dok sam šetaš. Da si se radovao svakom petku i da ponosno nosiš žuljeve od čekića i dleta. Da se nasmeješ svaki put kad pogledaš tu tetovažu koja je tako imala smisla kada ti je ona mala rekla. Da si upoznao ljude koje nikada nisi pomislio da ćeš susresti i da ih sada ne bi menjao za sve Bake Mraz ovog sveta. Da si se smejao i padao i bio ona budala što igra sama na žurci i bio najmudriji čovek ovog sveta. Da si furao bradu zato što je Tumblr govorio da ti ne smeta na vrućini leta. Da si ukrao pivo il’ dva i da si se smejao kad neko zapne dok šeta.

Znam da umeš da budeš srećan al’ da te ponekad mrzi i da onda namerno odustaneš od svega. Da ti treba neko da te pogura da uspeš i da ponekad misliš da si najusamljniji čovek ovog sveta. Da ponekad pustiš neku tužnu pesmu i da se onda ne odvajaš od hladnog parketa. Da ti je muzika uvek na shuffle pa pređe sa depre na Severinu pa se smeješ kroz suze zbog svog debiliteta.

Znam da si u suštini srećan.

 

I za kraj, ipak ti pišem jer imam jednu želju, bila sam dobra i pomagala bakicama da pređu pešački dok se ne promene svetla. Želim da za Novu godinu nabaciš bundu i pokreneš sanke. Da okupiš staru ekipu i obrnete turu oko sveta. A kad otkuca ponoć budi iznad mog grada da te ugledamo u odsaju nekog svetla, da ne mislimo o juče i sutra i u tom trenutku budemo deca.

Za ostale želje ću se sama potruditi.

 

P.S. Hvala za pismo od pre par godina, značilo je, ali i dalje čekam onog konja sa kopitima od srebra.

 

.Jelena Kikić.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. horheakimov kaže:

    Znam da si kući sam pevao Bonnie Tyler na karaokama, ahahahahahaha…

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s