Svilene bube

Dear Santa

Znam da je godina bila sranje i da ti je firma otišla u stečaj. Da još patiš za Bakom Mraz i da boli što te je ostavila zbog onog mlađeg Italijana što ni engleski ne zna. Znam da si prokockao sanke i da ti je u izmaglici većina leta. Da su te i irvasi napustili i da im sada kurirski biznis cveta.

Znam da sada tovariš ugalj da bi platio račune i da više ne veruješ u lepotu sveta. Da su te odbili kada si tražio kredit i smejali ti se što furaš crvenu bundu i u sred leta. Da si varao neke koje su ti dale šansu i posle plakao iznad vrućeg bureka.

 

Isto tako znam da si uživao u svakom pijanom dočeku zore i mirisu kiše dok sam šetaš. Da si se radovao svakom petku i da ponosno nosiš žuljeve od čekića i dleta. Da se nasmeješ svaki put kad pogledaš tu tetovažu koja je tako imala smisla kada ti je ona mala rekla. Da si upoznao ljude koje nikada nisi pomislio da ćeš susresti i da ih sada ne bi menjao za sve Bake Mraz ovog sveta. Da si se smejao i padao i bio ona budala što igra sama na žurci i bio najmudriji čovek ovog sveta. Da si furao bradu zato što je Tumblr govorio da ti ne smeta na vrućini leta. Da si ukrao pivo il’ dva i da si se smejao kad neko zapne dok šeta.

Znam da umeš da budeš srećan al’ da te ponekad mrzi i da onda namerno odustaneš od svega. Da ti treba neko da te pogura da uspeš i da ponekad misliš da si najusamljniji čovek ovog sveta. Da ponekad pustiš neku tužnu pesmu i da se onda ne odvajaš od hladnog parketa. Da ti je muzika uvek na shuffle pa pređe sa depre na Severinu pa se smeješ kroz suze zbog svog debiliteta.

Znam da si u suštini srećan.

 

I za kraj, ipak ti pišem jer imam jednu želju, bila sam dobra i pomagala bakicama da pređu pešački dok se ne promene svetla. Želim da za Novu godinu nabaciš bundu i pokreneš sanke. Da okupiš staru ekipu i obrnete turu oko sveta. A kad otkuca ponoć budi iznad mog grada da te ugledamo u odsaju nekog svetla, da ne mislimo o juče i sutra i u tom trenutku budemo deca.

Za ostale želje ću se sama potruditi.

 

P.S. Hvala za pismo od pre par godina, značilo je, ali i dalje čekam onog konja sa kopitima od srebra.

 

.Jelena Kikić.

Advertisements

One comment on “Dear Santa

  1. horheakimov
    December 24, 2014

    Znam da si kući sam pevao Bonnie Tyler na karaokama, ahahahahahaha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 24, 2014 by in Pričice iz života and tagged , , , .

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: