Svilene bube

Paprikaš

 

Krenula je u prodavnicu da dokupi krompira da razvuče onaj Carnexov gulaš iz konzerve, na troje ljudi. Inače je praktikovala zdravu kuhinju, sočivo, pirinač i sveže povrće, ali nekako kad god bi otišli na more te stavke su se zaboravljale. Uvek bi pre puta pričali o morskim plodovima i sveže ceđenom soku od narandže, i onda bi kupili 3-4 konzerve i supe iz kesice. Sunce i kuvanje nisu išli zajedno. Previše znoja i previše uloženog vremena.

Na sebi je imala heklani kupaći iz srednje škole i zamotanu bluzu oko kukova koja joj se uplitala u noge. Uvek bi ponela pun kofer letnjih autfita i onda oblačila samo onda dva sa vrha gomile. One koji bi spakovala poslednje, za svaki slučaj, ako joj se desi da ponestane. Neke tatine lanene košulje i tetkine vezene bluze. Volela je da ih nosi i da zamišlja da se kreće ulicama Portorika leta 1960.

Za sobom je ostavljala trag svežih kapi vode, koja joj je klizila niz leđa i vrat od mokre kose.

.

Mrzeo je avgust. Uvek bi ga početkom sezone poslali do kuće na moru da je pazi i dočekuje goste. Ove godine gostiju nije bilo ali su ga svakako poslali pod izgovorom da mu treba odmor. Do avgusta se odmorio već petnaest puta ali su mu rekli da ostane. Možda je njima trebao odmor od njega.

Svaki dan je bio isti. Ustao bi kasno i izašao iz kuće da prošeta psa kroz te tri ulice koje postoje. Ona bi skakala oko njega, a on bi šetao bos i izbegavao oštro kamenje. Papuče su mu pukle još prve nedelje, a nije verovao u obućare. Prošli bi pored kuća broj 1,3 i 5, stigli do pumpe, skrenuli desno i produžili pravo do prodavnice.

Ove godine su, iz nepoznatih razloga, stavili semafor na jedinoj raskrsnici, baš ispred prodavnice. Mrzeo ga je. Uvek je bilo upaljeno crveno svetlo i morao je da pritiska ono sranje, od kojeg počne pištanje.

.

Stigao je tamo i uzeo psa u ruke, da prestane da skakuće. Stajala je preko puta, pritisnula dugme na semaforu, pogledala ga i nasmejala se.

 

 

*Ukoliko želite nastavak teksta, javite se u inbox na Fejsu da vam damo broj računa na koji ćete uplatiti novac kako bi autorka teksta mogla da kupi kartu do mora.

 

.Anonimna Buba.

Advertisements

One comment on “Paprikaš

  1. Pingback: Čitajte nas na plaži ili u kancelariji dok se pretvarate da radite. Top pet priča iz ormara Svilenih Buba! | Svilene bube

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 22, 2014 by in Kada Bube sanjaju.., Pričice iz života and tagged , , , .

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: