Prokrastinacija!

on

 

Danas se bavimo psihološkim problemom prokrastinacije! Zamislite nas sa naočarima onim mačkastim, u krem suknji i košulji na prugice. Kancelarija nam je moderna, minimalistički uređena, a vi sedite na kožnoj garnituri i slušate naše savete.

Prokrastinacija kako kažu psiholozi nije isto što i lenjost. Kada ste lenji, vi nemate predstavu o tome da nešto zaista treba i uraditi, dok pri prokrastinaciji svesno odlažete neki zadatak koji vam je neprijatan. Nekada su to sastanci sa ljudima koji crpe vašu pozitivnu energiju, nekada je to popunjavanje dosadnih formulara i birokratskih obaveza, ili nešto malo ozbiljnije, kao na primer odlazak na preventivni pregled kod ginekologa/stomatologa/dermatologa/upiši željenog specijalistu, od kojeg vam se stvara izraz lica Rene Zelveger koja jede limun.

Ono što je bitno uraditi kada imate ovaj problem je:

  1. razmisliti šta je to zbog čega odlažete svoju obavezu i reći sebi “PA TI SI IZNAD TOGA”
  2. upitati se da li će to što odlažete biti dobro po vas, ili će vas još dublje zakopati tu gde ste
  3. upitati se šta još uvek radite na blogovima i internetu (nee, evo učite, dobro je, ostanite ovde)
  4. počnite da radite na sebi, i menjate loše navike koje vas čine tužnim i ružnim!

 

Šta obući –

Ukoliko danas niste odlučili da odložite oblačenje za neki drugi dan, obucite ono najlepše što imate. Ono što ste poslednje kupili, ili ono što vas čini najsrećnijim kada nosite. Nas dve iz redakcije smo kupile iste kupaće kostime nedavno, pa ih i vama preporučujemo! Flamingosi nas čine srećnim te su oni naš današnji modni savet! Svi treba da nose flamingose!

 

 

Šta slušati –

Danas (dobro, sinoć, mrzi me da sad brišem ovo danas) su spot izbacili ljudi koji žive u državi prokrastinacije, susednoj nam i voljenoj Crnoj Gori. Oni svoju priču uvek ispričaju na nekom višem nivou kroz originalne spotove i svoje muževne i realne pojave. Slušamo Who See i đuskamo u kupaćem na flamingose!

 

 

Šta gledati –

Danas vam nećemo reći šta da gledate, nego šta da ne gledate! Ne gledajte TLC, E chanel i radite trbušnjake i kolutove unapred! Tužna istina je da nećete postati Kim ako gledate Kim i nećete naučiti da pravite torte ako gledate kejk bosa. Nekad prija, ali danas nije taj dan. Danas ih ispalite i bavite se sobom jer vi ste suština ovog sveta.

 

 

Kako začiniti dan –

Naučite osnovne pojmove fudbala, kako ne bi ste ispale totalni idiot u nekoj nepredviđenoj situaciji kao što je upadanje na  kućnu žurku na kojoj se gleda svetsko prvenstvo.

Mi smo tu da vam pomognemo! Smatramo vas dovoljno pametnim da znate šta su penal, korner i slično, ali ukoliko bude potrebe za tim objašnjavaćemo dole u komentarima. Ono što muškarci posebno cene je poznavanje značenja reči ofsajd. Zato upamtite:

Ofsajd – nedozvoljena pozicija!

Nedozvoljena pozicija za danas je prokrastinacija! Ugledajte se na nas! Flamingo kisez!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s