Mokrih džepova

 

 

Napolju je padala kiša, nebo je bilo sivo i bez trunke sunca. Hodao je sam bez kišobrana u Addidas patikama koje su propustile vodu još pre 200m. Razmišljao je da uđe u autobus, ali se setio da u novčaniku nije imao ni 20 dinara, imao je ona 2 koje je našao  kada je izašao sa svog poslednjeg ispita. Dobio je 6 taj dan ali je imao osećaj kao da je dobio milion, došao je kući, stavio indeks i fioku i započeo svoj život.  Indeks više nikada nije izvadio odatle, a muzika koju je počeo da stvara nikada nije prestala.

Počeo je sam u sobi. On i tutoriali, ovo dugme predstavlja samca, a ova dva armiju. Imao je čitav orkestar pod svojim prstima. Nije izlazio satima i danima.  Otkrio je nove pokrete koji se kriju u njegovim prstima, pokrete koji su izbrisali svu potrebu za rečima. Imao je cilj, putanju koja će ga dovesti  do tog nekog sedmog neba.

Ponekad bi zalutao. Mučilo ga je vreme, nije imao strpljenja da čeka da mu ruke počnu raditi ono što treba, nije mogao da čeka. Bio bi besan što nije brži, bolji. I tada bi odlutao. Šetao se nekim poljima bez brige i senki. Ugasio mozak i lelujao u masi, kao vlat trave na pokretima vetra.

I prolazili bi dani i meseci u toj nekoj melahnoliji i zabavi. Sa osmehom na licu i paklom cigareta koja viri iz džepa. Ne bi radio ništa u životu, osim kog molerskog posla za malo keša.

I uvek bi ga pronašla. Nikada prerano, nikada prekasno, skrivena u nekom beat-u sa nekih prastarih kaseta. Povukla natrag gde treba.

I zato je hodao sada sa osmehom na licu. Praznog novčanika i sa mokrom kutijom cigareta. Imao je svoju ljubav i strast i jedino što mu je trebalo je da se život pripremi, da ga sačeka.

I tvoja ljubav je tu, samo čeka neku besanu noć da te dočeka.

 

.Jelena Kikić.

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.