Svilene bube

Mokrih džepova

 

 

Napolju je padala kiša, nebo je bilo sivo i bez trunke sunca. Hodao je sam bez kišobrana u Addidas patikama koje su propustile vodu još pre 200m. Razmišljao je da uđe u autobus, ali se setio da u novčaniku nije imao ni 20 dinara, imao je ona 2 koje je našao  kada je izašao sa svog poslednjeg ispita. Dobio je 6 taj dan ali je imao osećaj kao da je dobio milion, došao je kući, stavio indeks i fioku i započeo svoj život.  Indeks više nikada nije izvadio odatle, a muzika koju je počeo da stvara nikada nije prestala.

Počeo je sam u sobi. On i tutoriali, ovo dugme predstavlja samca, a ova dva armiju. Imao je čitav orkestar pod svojim prstima. Nije izlazio satima i danima.  Otkrio je nove pokrete koji se kriju u njegovim prstima, pokrete koji su izbrisali svu potrebu za rečima. Imao je cilj, putanju koja će ga dovesti  do tog nekog sedmog neba.

Ponekad bi zalutao. Mučilo ga je vreme, nije imao strpljenja da čeka da mu ruke počnu raditi ono što treba, nije mogao da čeka. Bio bi besan što nije brži, bolji. I tada bi odlutao. Šetao se nekim poljima bez brige i senki. Ugasio mozak i lelujao u masi, kao vlat trave na pokretima vetra.

I prolazili bi dani i meseci u toj nekoj melahnoliji i zabavi. Sa osmehom na licu i paklom cigareta koja viri iz džepa. Ne bi radio ništa u životu, osim kog molerskog posla za malo keša.

I uvek bi ga pronašla. Nikada prerano, nikada prekasno, skrivena u nekom beat-u sa nekih prastarih kaseta. Povukla natrag gde treba.

I zato je hodao sada sa osmehom na licu. Praznog novčanika i sa mokrom kutijom cigareta. Imao je svoju ljubav i strast i jedino što mu je trebalo je da se život pripremi, da ga sačeka.

I tvoja ljubav je tu, samo čeka neku besanu noć da te dočeka.

 

.Jelena Kikić.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 24, 2014 by in Kada Bube sanjaju.., Pričice iz života.

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: