Svilene bube

Priručnik za detektive

 

Danas smo odlučne da postanemo detektivi, pa ćemo vam dati par saveta kako i vi da uspete u toj nameri ukoliko vam dosadi život u ovoj državi punoj nade i prosperiteta. Prvo opljačkate obližnju menjačnicu, potom kupite one way ticket za Majami (svi znaju da se tamo dešavaju najintrigantniji zločini, a i svi su goli i lepi) i falsifikovanjem diplome Doktora nauka iz oblasti nauka bezbednosti odmah upadnete na specijalističke studije na akedemiji pri FBI. Sledeći korak je pronaći najboljeg druga koji je latinoameričkog porekla i ima stomačinu, nabaciti taman ten i neku makinu u stilu Neš Bridžisa. Pošto ste u Americi neće biti teško završiti školu, tako da očekujemo da ćete u roku od 6 meseci rešavati zločine u fazonu “Ko je ukrao čivavu Paris Hilton” ili “Ko je doktor koji je Tari Rid umesto silikona ugradio radioaktivnu ribu Fugu

Srećno vam i nam u ovom novom životnom pozivu!

 

Šta obući –

U međuvremenu ste promenile i pol, da FBI ne bi saznao da ste u Srbiji ozloglašeni kriminalaci/ kasirka u Maxiju. Pošto ste sada zgodni muškarac, koji telom podseća na Čening Tejtuma, likom na Džoš Hartneta, a glasom na Miroslava Lazanskog, trebaće vam i odeća u skladu sa stasom i zanimanjem. Daćemo vam par predloga, par najpoznatijih detektiva pa odlučite koji vam najviše pristaje.

 

Šta slušati –

U pauzi između rešavanja komplikovanih zločina, podrzumeva se da ste vrhunski šmeker, kom pred noge padaju najbolje čke holivudske. Dok sedite u svojoj mračnoj kancelariji, u kojoj dim skupih cigara ispunjava 80 % prostora (ostalih 20 % ispunjava vaš ego), svakako ćete slušati gramofon sa kog dopire umiljati ženski glas, a cica koja se trenutno zatekla tu uvija se oko ladica za dosijee.

 

Šta gledati –

Da biste shvatili pravila po kojima funkcioniše posao detektiva u današnjem okrutnom svetu, počnite da gledate seriju True Detective. Ne možemo vam mnogo reći o istoj, jer smo tek počele da pratimo, ali sveže oskarovani (nepostojeća reč) Metju Mekonahi i prečudni Vudi Harelson su dovoljan razlog da odgledate bar jednu epizodu. Kažu da će se u svakoj sezoni menjati glavni glumci i da se u sledećoj očekuju ili Molder i Skali  ili  Boško i Jova.

 

Kako začiniti dan –

Ako vam čitanjem ovog posta nije začinjen, mi evo ne znamo kako vam pomoći!

Evo vam ovaj manki džanki da vas dokrajči

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 5, 2014 by in Danas bih ovako... and tagged , , , , , , .

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: