Svilene bube

Terasa u cveću i pas

Idem nekada tako gradom pa posmatram terase kao neki ludak u kaputu. Na Novoj Detelinari ima hiljade terasa, ali mi se uopšte te ne sviđaju. Svaka gleda u zgradu preko puta, što možda nekad i nije tako loše ako je preko puta ugly naked guy, a vi ste Dženifer Aniston koja je tek upoznala Bred Pita i druži se sa Metju Perijem u pauzama snimanja svoje serije.

Volim one terase u Kamenici koje gledaju na grad i Dunav, ili terase sa kojih možeš baš da pustiš pogled, da ti misao odluta i nikad se više ne vrati. Volim da gledam šta to ljudi ostavljaju na terasama (bicikle, čiviluke, pecaljke, malu decu, pepeljare…), al’ srce mi poskoči  kad kao u velikim evropskim metropolama  imaju one ciklama muškatle u savršenom redu. Juče sam videla najbolju terasu u Novom Sadu. Sa nje me je gledao prelepi zlatni retriver. Mahnula sam mu, ali je iskulirao, jer nije bio moj.

dog

Postoji jedan sajt na internetima (hvala ti Andrea Andrasy na ovoj reči) na kojem možeš da pošalješ pismo sebi u budućnost (http://www.futureme.org/). Slala sam to sebi pre dve godine pa je sad skoro i stiglo. Napisala sam tamo kako sam dobila cveće tih dana od jednog divnog dečka koji nikad nije bio moj dečko, ali baš sam bila nekako srećna tad što sam dobila cveće. Onaj neki mali buket sa Futoške pijace koji bake prodaju za 50 dinara.  Uglavnom, ja iz prošlosti sa tim cvećem pored laptopa, sebi sam poželela psa i terasu. Ne posao (koji sam tad tražila), ne ljubav (iako sam bila u nekom limbo stanju), zdravlje i mir u svetu (što bi svaka prosečna mis sveta sebi poželela), nego psa i terasu sa cvećem.

Jer pas i terasa sa cvećem su  i sreća i sloboda i ljubav i zdravlje.

Ako imaš psa, imaš bezgraničnu ljubav i zagarantovano obožavanje koje je uvek uzajamno. Ako imaš terasu, to znači da možeš da imaš žurke na terasi. Žurke sa džin tonikom, sprejem protiv komaraca, laticama božura posutim po stolnjaku i kineskim  velikim lampionima od papira. Ako možeš da imaš psa znači da možeš da ideš u šetnje i da si sposoban da brineš o nekome i nečemu, što znači zdrav si. Ukoliko na terasi imaš cveće imaš i dalje osećaj za lepo, što znači živiš dobar život.

Pošaljite budućoj sebi danas pismo, evo i ja ću.

Gle čuda, ja ću opet da poželim sebi psa i terasu u cveću. A vi?

 dogteras

.Angelina Popović.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on February 26, 2014 by in Kada Bube sanjaju.., Pričice iz života and tagged , , , , , , , .

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: