Da li se vaša medicinska sestra zove Snežana?

 

Malo smo se učaurile, rešavamo neke bitne životne probleme. Ipak ne brinite, mi smo super žene, vraćamo se pre nego što Severina snimi još jednu pesmu o turskoj seriji.

Kad smo već kod nje, ne mogu da ne razmišljam o onoj kruni koju je kupila kod Dolčea. Njoj to tako lepo stoji!

Da mogu ja bih krunu kupila jednoj devojci koju sam videla pre neki dan. Ne, nije ovo lezbejska priča, mada je priča o ženskoj solidarnosti i ljubavi među ženama.

Jednog čarobnog dana imala sam tu privilegiju da sedim u čekaonici učmalog doma zdravlja okupanog miholjskim letom. Bila sam oduševljena time koliko nam je zdravstvo uznapredovalo, pa sad postoji zakazivanje termina preko telefona. Nema čekanja, njakanja, svađa i bulšita. Nema malo sutra, ali vidno su se popravili.

Po uzoru na moju majku koja me je vukla kao malu po domovima zdravlja, započela sam razgovor sa devojkom do mene iako je nikad u životu nisam videla. Nikad mi nije bilo jasno kako možeš imati hiljadu tema sa osobom iz čekaonice koju nikada pre nisi video, al’ to je jedna posebna tema, koju ću na doktorskim studijama da izučavam (čitajte: nikad).

I tako je čekanje na red prolazilo u idili. Malo sam se nervirala jer postajem svoja majka, ali bože moj, bolje da postajem svoja majka nego majka Kim Kardašian. Razgovor mene i nepoznate mi u tom trenutku najbolje prijateljice, prekinula je svađa za pultom glavne medicinske sestre.

Bucmasta devojka prišla je pultu i pitala je kako je moguće da čeka na zakazani pregled već više od 40 minuta. Snežana, medicinska sestra čije ime ovog puta namerno nisam zamenila (nego lepo kao pravični Blic štitim njen identitet) rekla je da njene knjižice nema i da nije na listi da bude prozvana. Džaba je devojka pokazivala gde je ostavila zdravstvenu knjižicu, knjižice niđe!

Medicinska sestra je počela da poziva telefonom sve ranije pacijente, uveravala je pacijentkinju da je sigurno neko greškom uzeo njenu knjižicu i da će se to sve rešiti.

Dok je ona zvala pacijente, minimum pet osoba je došlo na red pre Bucke. Zadesilo se baš tako da sam i ja prošla pre nje, i da je u momentu dok sam plaćala participaciju, devojka ponovo stala za pult i pitala zašto ona ispašta za to što je medicinska sestra dala drugoj osobi njenu zdravstvenu knjižicu i kada će doći na red.

Medicinska sestra Snežana se samo smeškala. Do tog momenta divila sam joj se kako uspeva da i u ovim stresnim situacijama kada je neko optužuje da ne radi svoj posao kako treba, ostaje pribrana i ne histeriše nazad na pacijentkinju. I onda BUM!

Čim se vidno iznervirana devojka udaljila od pulta, Sneki je uzela svoju crnu svesku koja je bila ispod u fioci. Počela je histerično da kucka po tastaturi i pronašla ime pacijentkinje, koje zatim zapisuje u svesku. Dva puta podvlači ime, i govori koleginici: „Ova devojka više neće moći da zakaže pregled za manje od mesec dana, uspela je da uđe na crnu listu“.

Pa se vi sad žalite na nekoga kada vam izgubi zdravstvenu knjižicu. Kruna na glavu Bucki, koja još ni ne zna da je na crnoj listi, a kad sazna, možda joj ni sto Dolčeovih kruna neće pomoći, jer živi u državi kojom vladaju šalterske službenice, a o pravu na zdravlje odlučuju medicinske sestre sa kompleksom niže vrednosti.

izvrsna vlast u srbiji. nikola puzigaca

 

.Angelina Popović.

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: