Budite čudni i spontani!

Primetile smo ovih dana gomilu tekstova u kojima blogeri i šira virtuelna javnost osuđuje kreativnost, spontanost i posebnost. Popularna kultura i masovna proizvodnja imaju za cilj da svi radimo iste stvari, slušamo istu muziku i nosimo istu odeću. Tako im je lakše i unosnije. Naprave sto miliona istih patika, Rijana ih obuje i izreklamira, mi se isprimamo i oni bogati, a mi srećni što nosimo patike koje Rijana nosi. Umesto osude uniformisanosti, odlazi se u drugu krajnost, osudu ljudi koji se trude da budu drugačiji. Naravno, uvek tu ima onih koji izgore u toj želji da budu posebni, ali i njima treba odati poštovanje.

Skupili smo se ovde danas (ne plašite se nije nikakvo venčanje u pitanju), kako bi smo veličali posebne umetnike i uživali u lepoti!

 

Šta obući –

Modna kreatorka Bea Szenfeld na Stokholmskoj nedelji mode predlaže paper couture. Naravno svako ko ima malo mozga shvatiće da je ovo visoka moda, a ne moda za ulicu, te će uživati u umetnosti zbog umetnosti.

 

Šta slušati –

Uvek spontani i uvek čudni. Toliko spontani da mogu da otkažu turneju dva dan pred koncert u Beogradu. Već više od 30 godina stvaraju muziku koja je ispred njihovog vremena! Skinite sve sa sebe, nađite neku kevinu bundu i njišite se drogirano uz Dejvov opojni glas! Samo čudno!

 

Šta gledati –

Naše spontane i čudne prijateljice svakodnevno pričaju o domaćem filmu Skidanje i hvala ga kao nešto neočekivano dobro, pa vam ga preporučujemo. Nekako znamo da ne postoji loš film u kom glumi Nebojša Glogovac.

 

Kako začiniti dan-

Budite čudni i spontani. Sve ostalo će doći samo… zgodni momci, lepa odeća i hejteri koji ne mogu da podnesu vaš lajfstajl.

paris

Special thanks ovoj stranici, koja nas svaki dan nasmeje i začudi svojom spontanošću i hejtom prema čudnim i spontanim beograđankama.

 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s