Spavajmo, sanjajmo

 

Dan je savršen za spavanje, za maženje sa kerom i čitanje knjige uz koju ćete nakon četiri stranice zadremati ili upasti u neki daydream. Ne opirite se, danas mora tako biti.

large

 

Šta obući –

Znamo da smo već pisale o pletenicama, ali ovaj dan nekako izgleda savršen za njih.

Dok leškarite tako i gledate u plafon, kose rasprostrte po jastuku setite se kako vam je baka plela pletenice kad ste bile curice. “Tako je najurednije! Odi ‘vamo da te ja očešljam. Kada sam ja bila mala sve devojčice su nosile kike. Eee kakvu sam ja kosu imala…” Mogu da ih nose i velike devojke pa zato potražite po netu stil koji vam se najviše sviđa i braid away. Samo pazite da vas neki deran ne povuče za kiku.. to im je omiljeno.

 

Šta slušati –

Jedan od tih dragih bendova iz mladosti koji nažalost više ne postoji, ali to nas ne sprečava da ih slušamo iznova i prisećamo se njihovih čarobnih melodija koje su putovale sa nama kroz celu srednju školu.

 

Šta gledati –

Ako ste u Novom Sadu obiđite Cinema City. Mi predlažemo da prvo, u 18h, pogledate kratki dokumentarac Želimira Žilnika, Žurnal o omladini na selu, zimi. Nasmejaćete se od srca nestvarnim likovima iz prošlog veka i zapitati se da li stanje baš toliko promenilo ili je samo poprimilo drugo lice. Nakon toga popijte koje pivo, u 21h pogledajte Dosta dobra lamperija, pa još koje pivo.. i u 22.30 završite sa filmom Limunovo drvo. Rizikujte sa nama.

 

Kako začiniti dan –

Napravite svoj kutak za uživanje. Bilo da imate terasu, krov, dvorište ili samo veliki prozor, namestite sebi koji jastuk i ćebe, skuvajte čaj i nabacite naočare za sunce. Dan je takav da sve ove stvari mogu da vam zatrebaju dok budete sanjarili u svom privremenom raju.

 

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s