Reci mi kakvu kafu pije i reći ću ti ko je!

Šta je to malo, crno, ide gore-dole?

Ne, nije Husein Bolt koji se raduje medalji.

Ne, nije ni govno u liftu.

Odgovor: Zrno kafe se melje.

E dobro, sada kada smo probili led ovim urnebesnim vicem, da pređemo na stvar.

Dakle, kafa. Šta još reći o ovoj božanskoj tečnosti što već nije rečeno? Vikipedija kaže da je jedno od najkonzumiranijih napitaka na svetu. Ne čudi nas taj podatak, a sada ćemo ukratko navesti razloge zbog kojih je ova smeđa radost toliko bitna u našim životima:

  • Jutro – poznato je da kafa sadrži kofein koji stimuliše centralni nervni sistem, te je idealna za razbuđivanje. Mnogi ljudi vole prvu jutranju kaficu, neki ne mogu da zamisle da počnu dan bez nje, dok neki idu toliko daleko da prete, a spremni su i da povrede ukoliko im kafa nije servirana u momentu kada su otvorili svoje krmeljivo oko.
  •  Jutro posle – ne jutro posle seksa, mada, što da ne? Ako joj skuvaš dobru jaku kafu garantovano si zaslužio jedan jutarnji “quicky”, samo pazi da joj se ne zasvidi previše pa da poželi da se useli odma’. Elem, mislimo na jutro posle pijanstva, kada je šolja kafe propraćena aspirinom kako bi se iole smanjio onaj grozni osećaj da ti Boki 13 sedi na glavi.
  •  Sikteruša – osim što se generalno služi kada nam neko dođe u posetu, postoji i takozvana sikter-kafa, koja se služi kako bi gostima naglasili da ne bi bilo zgoreg da krenu kućama. Što bi rekao Radovan III: “Ajde idite pa se opet vratite jer da biste se vratili morate prvo da odete.”

radovan III

  •  Gledanje u šolju – Taseografija, odnosno umetnost proricanja sudbine iz kafenog soca, listića čaja ili taloga od vina je još jedan od razloga zašto volimo kafu. Najzabavnije je kada se drugarice okupe kod komšinice Baba Mice koja će se zdušno potruditi da u svakoj šolji spazi “visokog, crnog i lepog momka”.

Online-kafenisanje-1

  •  Dođi na kafu– Ah, poznata fraza. Moćne reči. Eufemizam za “Oli mi dati pi*ke?” Suptilni način da se riba navabi na gajbu na potencijalni seks. Naravno, odavno provaljena od strane ženskog roda, ali ništa manje zanimljiva zbog toga. Dragi mladiću, kada je pozoveš na kafu, a ona se napravi luda i upita: “A u koji kafić?” nema ti druge nego da je izvedeš, ali obrati pažnju šta naručuje jer ti to može otkriti neke esencijalne crte njenog karaktera. Danas, izuzetno, suprotno ženskom kodeksu koji glasi “nemoj nikako da mu staviš do znanja da li ti se sviđa ili ne, nek’ se muči”, mi ćemo ti otkriti kako na osnovu njene porudžbine da oceniš kolike su ti eventualne šanse da umočiš i koji je najbolji način da iskoristiš to saznanje. Pre svega – čestitamo! Pozvao si je na kafu, a ona je pristala, to znači da si već na pola puta, samo hrabro!

Produženi espresso sa mlekom i čaša vode – Pazi se ove, ta se napila kafa i kafa u životu, ali nijednu nije platila. A neće ni ovu. Poželjno je da nabaviš one fejk Audi ključeve kod Kineza i unajmiš najnoviji Htc od nekog, da bi ih čim sednete izvadio na sto uz tupo “klank”. Videćeš, to će joj raširiti zenice bolje od bilo kog espressa. A možda kasnije i nešto drugo raširi. Ako ti je sve ovo previliko cimanje, odustani – nećeš je*ati. Šanse za skor: 40%

Hladna/topla Nes – najbolja drugarica od “produžene s mlekom” ali uvek u njenoj senci. Lak plen. Nema samopouzdanja. Divi se “produženoj”, želi da bude poput nje, ali ona nikad neće biti žustra i brza kao espresso, uvek će biti nebitna mlaka nesica. Ima napamet naučen i uvežban performans naručivanja: “Hlaaaaadni Nes, nemućeni.”, a kada ga dobije reći će “Hvualja.”Naravno, tu je obavezno vraćanje ako temperatura kafe nije zadovoljavajuća. Konobar joj neće zameriti jer je uglavnom dobra pička i uglavnom radodajka. Ni ovde ključevi i Htc nisu na odmet. Šanse za skor: 80%

Kapućino – Au. Enigma. Ova vrlo dobro zna šta hoćeš i tu je da te pr*a u mozak. Naručuje kapućino kako bi zavarala trag, da te navede da pomisliš da je neka naivna šiparica. Ali, budi oprezan, verovatno kod kuće ispod kreveta drži bič i lisice. Inteligentna, čita te kao otvorenu knjigu. Nemoj se iznenaditi ni ako te nekoliko puta “slučajno” dodirne nogom ispod stola. Ne daj se omesti. Igraj njenu igru i šansa za skor je 60%.

 Ice Coffe – studentkinja iz provincije. Sela u kafić, videla da se nudi Ice Coffe, videla da košta 300 dinara, pa da proba šta je to. Sa ovom moraš nežno, pazi da je ne uplašiš, samo je ubedi da si princ na belom šlagu njene kafe i šanse za skor su ti 70%.

Domaća, bez šećera – Ovoj je svega dosta – i dejtova i kafa i neljubaznih konobara i tebe. Da, i ti si joj dosadan, ali sigurno imaš neku dobru stranu, čim te nije ispalila jer mora da nosi tetki lek. Duša joj je crna i misteriozna kao kafa koju pije. Verovatno je nekada bila kapućino, ali je evoluirala, život je naterao da očvrsne u ovom surovom svetu. “Produžene s mlekom” I “Hladne Nes” su joj trn u oku. Pljuj i ti po njima. Ubedi je da si misteriozan, drugačiji, ne bacaj odmah sve karte na sto i šanse za skor su ti 50%.

Limunada – Pedofilčino, šta si to izveo na dejt???

Domaća kafa i loza – možda si mamuran pa nisi skontao da si na dejt izveo konobaricu Miru iz lokalne kafane ili svog druga Peru iz Mošorina.i04-kaffeerakija

 Vinjak – pardon, OVO je tvoj drug Pera iz Mošorina. A ti si mamuran.

U zaključku, kao savet ženama, citiraću majku svog najboljeg druga: “Napravi jednom lošu kafu i nikada više u životu nećeš morati da je praviš”.

Pozdravljamo ovo razmišljanje. Neka nam muškarci prave kafu!

.Nina Ječinac.

2 реаговања на “Reci mi kakvu kafu pije i reći ću ti ko je!”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: