Vodi me na Jamajku!

Lagani utorak za lagane tonove. Sunce, vetrić i miris lipe. Nije baš Jamajka, ali možemo se pretvarati.

largeg

Šta obući –

Ne, ne morate praviti dredove, kupati se goli u reci, jesti korenje koje ste skupili u komšijinoj saksiji… Nije leto ’68. a i vi niste kršteni rastafarijanci. Samo vežite kosu neobaveznu punđu, obucite boje leta i jamajčanske zastave i hodajte polako.

 

Šta slušati –

Zaista, ko bi rekao da na našem podnevlju uspeva rege muzika? Ni Zion-a, ni iron-a, ni lion-a, ali eto ima ljubitelja svega toga pa i dobre muzike.

 

Šta gledati –

Pošto se uz leto i majku Jamajku ne slaže tv, onda možete čitati nešto. U vezi sa temom preporučujemo knjigu No Woman no Cry – Moj život sa Marlijem. Knjiga o životu Bob Marlija iz perspektive njegove supruge Rite Marli, koju je napisala Hettie Jones.

Odlomak: „Dlanovima sam mu obavila glavu, pa sam zapevala: »Bog će se brinuti za tebe«. Zaplakala sam i rekla: »Bobe, molim te, ne ostavljaj me.«A on me pogledao i rekao: »Da te ostavim? A kuda da idem? Zbog čega plačeš? Zaboravi plakanje, Rita! Samo nastavi pevati. Pevaj! Pevaj!« I tako sam nastavila pevati, pa sam shvatila: Hej, pa upravo se o tome radi u pesmi: »Neću te nikada napustiti, gde god bila, biću uz tebe…« I stoga, kad god negde začujem njegov glas, znam da je uvek tu negde, svugde. Jer njegov se glas zaista svugde čuje. Širom svieta.S tim u vezi za mene postoji još jedna zanimljiva stvar, a to je da ljudi čuju samo njega. No ja čujem više, jer ja pevam u gotovo svim tim pesmama. Stoga ja čujem svoj glas, čujem i sebe.

 

Gde otići –

Nije rege, al’ ima veze sa crncima 😀

Krenite do Mungosa po svoje karte za http://www.svikaojedan.com/

Posle toga u parkić na pivo ili vino.

36-wine-beer-flowers-outdoors-gerbera-flowers-vintage

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: