Svilene bube

Moja baba pobedila Kejt Mos

Nemojte odmah da zaspite, ali počeću priču sa mojom babom! To vam je jedna dama u najboljim, osamdesetim godinama svog života, koja živi u samom centru grada, u ogromnoj kući punoj uspomena, čipke i telefonom na okretanje brojeva u krug.

Image

Totalni vremeplov. Mnogi se kuće moje babe sećaju kao one kuće gde je na bračnom krevetu velika strašna lutka u roze haljini.

Ona je potpuna diva. Kosa uvek mora da bude isfrizirana, ona mirisna, kuća uredna a ja kao jedina unuka, moram da joj kad god mi pokloni neki keš za putovanja kupim ruž.

-„Nemoj Nina, ko prošli put, sad uzmi malo više da je oranž.“

-„Jao nikakav je i ovaj, uzmi malo više da se preliva na crveno, prošli put si bolji kupila.“

Ukratko, mislila sam da ona meni to namerno radi.  Svaki put kad bih se sa putovanja vratila sa pogrešnom nijansom, na sledećem putovanju sam pod pritiskom tražila sve duže i duže taj pravi.

Negde usput, uspela je u svojoj zamisli. Naterala me je da počnem da koristim ruž! Kako prepredeno je to izvela, zauvek ću joj se diviti.

Možda ćerke hipike nije uspela da usmeri na svo to šminkanje i doterivanje, ali mene je istrenirala. Uvek kad se duže zadržim u kupatilu, ili kad smrdi po kući moj lak za nokte, samo neko od vickastih članova familije dobaci kako sam ista Ona! Dobro ta situacija se desi i kad histerišem nešto ili previše pričam.

Umesto da svoju opsesiju ruževima i odabiru pravog, pripišem agresivnim kampanjama Kejt Koks,pardon… Kejt Mos, ja ih ovog momenta pripisujem mojoj babi Mici. Hvala Mico, napravila si od mene nešto što na žensko liči!

Ruž je danas za mene nešto bez čega se osećam što kažu „kao gola kad ga nemam“, iako ga nosim samo noću. Nekako mi je ok nositi ruž i na posao kad  radiš u kancelariji što nije moj slučaj. Jao kako lažem, nekad stavim onaj manje crven kad se istripujem da treba nekog da sretnem. Na Exitu volim da nosim one neke boje koje ne smemo ovako javno, neke koje vuku na roze, i za koje mislim da mi i ne stoje, ali kad je Exit onda se iživljavam maksimalno sa bojama!

ruz

Da ne bude ovo priča bez kraja, ostaviću Vam fotku ruža koji trenutno najviše volim- Deborah 01. Mada moram priznati kad ga zaboravim  i uspaničim se, kupim kod kineza i onaj za 60 dinara- najcrveniju nijansu! Problem je što se izbahatim sa tim jeftinim ružem pa često kao Ana Nikolić u spotu Mišo moj pišem karminom poruke po automobilima, kombijima, ogledalima na žurkama…….. No, ne pratite moj primer. Pratite primer moje babe Mice, uvek damski pristup godinama u kojima ste!

.Angelina Popović.

Advertisements

One comment on “Moja baba pobedila Kejt Mos

  1. Danijela
    May 18, 2013

    Fantastično! Svaka čast za baba Micu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 16, 2013 by in Pričice iz života and tagged , , .

Like us on Facebook

Love us on Instagram

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

%d bloggers like this: