Moja baba pobedila Kejt Mos

Nemojte odmah da zaspite, ali počeću priču sa mojom babom! To vam je jedna dama u najboljim, osamdesetim godinama svog života, koja živi u samom centru grada, u ogromnoj kući punoj uspomena, čipke i telefonom na okretanje brojeva u krug.

Image

Totalni vremeplov. Mnogi se kuće moje babe sećaju kao one kuće gde je na bračnom krevetu velika strašna lutka u roze haljini.

Ona je potpuna diva. Kosa uvek mora da bude isfrizirana, ona mirisna, kuća uredna a ja kao jedina unuka, moram da joj kad god mi pokloni neki keš za putovanja kupim ruž.

-„Nemoj Nina, ko prošli put, sad uzmi malo više da je oranž.“

-„Jao nikakav je i ovaj, uzmi malo više da se preliva na crveno, prošli put si bolji kupila.“

Ukratko, mislila sam da ona meni to namerno radi.  Svaki put kad bih se sa putovanja vratila sa pogrešnom nijansom, na sledećem putovanju sam pod pritiskom tražila sve duže i duže taj pravi.

Negde usput, uspela je u svojoj zamisli. Naterala me je da počnem da koristim ruž! Kako prepredeno je to izvela, zauvek ću joj se diviti.

Možda ćerke hipike nije uspela da usmeri na svo to šminkanje i doterivanje, ali mene je istrenirala. Uvek kad se duže zadržim u kupatilu, ili kad smrdi po kući moj lak za nokte, samo neko od vickastih članova familije dobaci kako sam ista Ona! Dobro ta situacija se desi i kad histerišem nešto ili previše pričam.

Umesto da svoju opsesiju ruževima i odabiru pravog, pripišem agresivnim kampanjama Kejt Koks,pardon… Kejt Mos, ja ih ovog momenta pripisujem mojoj babi Mici. Hvala Mico, napravila si od mene nešto što na žensko liči!

Ruž je danas za mene nešto bez čega se osećam što kažu „kao gola kad ga nemam“, iako ga nosim samo noću. Nekako mi je ok nositi ruž i na posao kad  radiš u kancelariji što nije moj slučaj. Jao kako lažem, nekad stavim onaj manje crven kad se istripujem da treba nekog da sretnem. Na Exitu volim da nosim one neke boje koje ne smemo ovako javno, neke koje vuku na roze, i za koje mislim da mi i ne stoje, ali kad je Exit onda se iživljavam maksimalno sa bojama!

ruz

Da ne bude ovo priča bez kraja, ostaviću Vam fotku ruža koji trenutno najviše volim- Deborah 01. Mada moram priznati kad ga zaboravim  i uspaničim se, kupim kod kineza i onaj za 60 dinara- najcrveniju nijansu! Problem je što se izbahatim sa tim jeftinim ružem pa često kao Ana Nikolić u spotu Mišo moj pišem karminom poruke po automobilima, kombijima, ogledalima na žurkama…….. No, ne pratite moj primer. Pratite primer moje babe Mice, uvek damski pristup godinama u kojima ste!

.Angelina Popović.

Advertisements

One Comment Add yours

  1. Danijela kaže:

    Fantastično! Svaka čast za baba Micu!

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s